ONZE DRUIVEN

Onze Druiven

 

De eerste soort die wij hebben aangeplant is de Rondo druif. De Rondo is een goed ras voor wijn en is tegelijk ook geschikt als tafeldruif. De mooie herfstkleur van het blad maakt dit ras ook na de oogst tot een aanwinst voor de wijngaard. De druif stamt af van de Saperavi Severnyi x St. Laurent. Deze druif is gekweekt in Tsjechiƫ en verder ontwikkeld op het wijnbouwproefstation te Geisenheim, Duitsland in 1964. De Rondo loopt vrij vroeg in het jaar uit. De plant heeft een krachtige maar hangende groeiwijze. Daarom is gekozen om de planten volgens het gordijnsysteem te leiden. Hierbij wordt de stam tot een hoogte van zo'n 1,80 meter geleid en op die hoogte langs het draad.

De Rondo heeft middelgrote tot grote trossen, los gevormd en is al vanaf half september voldoende rijp. Door ze lang te laten hangen kunnen deze druiven zelfs in Nederland een hoog suikergehalte ontwikkelen. Van de Rondo hebben wij 300 stokken aangeplant.

 

Als het allemaal mee zit dan hopen wij in 2018 nog een ander rood ras aan te planten - dit wordt waarschijnlijk de Cabernet Cantor.

 

WIJNHUIS

We Accept

BANK

Let's Connect